Praktische informatie

  • Voor: leraren in het onderwijs VO, MBO
  • Duur: 2 dagdelen + facultatief online lesbezoek
  • Trainer: Martie Slooter
  • Locatie: online/thuis
  • Extra optie Online lesbezoek

Aanbodcode: 00701-11162
Vakinhoudelijk: 0 uur
(Vak)didactisch: 1 uur
Pedagogisch: 1 uur
Brede professionele basis: 1 uur
Totaal: 3 uur

Online lesgeven met de zes rollen van de leraar (module 1)

Je hebt jouw eerste ervaringen bij het lesgeven op afstand opgedaan. Complimenten! Met behulp van de systematiek van rollen van de leraar heeft Martie Slooter, auteur van De zes rollen van de leraar (2018), haar expertise vertaald naar concrete handvatten voor het lesgeven op afstand. We weten inmiddels dat de alle rollen ook in een online omgeving belangrijk zijn.

Wil je meer antwoorden op hoe je leren op afstand betekenisvol en nog effectiever kunt maken? Ben je toe aan meer interactieve lessen met een duidelijke structuur waardoor de leerlingen echt meedoen en gemotiveerd zijn? Waardoor je na afloop in de rol van afsluiter de leerlingen kunt complimenteren met het resultaat?

In deze onlinetraining van 2 dagdelen krijg je antwoorden op hoe je online een goede les geeft met als effectieve basis: De zes rollen van de leraar.

We gaan per rol in op de succesfactoren en de valkuilen bij het online lesgeven. Concreet betekent dat leren hoe een de digitale les effectief verlopen kan en ook hoe je het online of offline maken van huiswerk succesvoller maakt.
We bespreken welke handige ICT-toepassingen je online kunt inzetten.

Jouw effectiviteit in de online les kun je echt vergroten. Laat je informeren door deel te nemen aan deze laagdrempelige en zeer praktijkgerichte training.

Tot slot: deze basis is ook effectief voor fysieke lessen!

Hoe kan ik verschillende manieren de leerlingen activeren en motiveren in mijn lessen. Wat kan ik op een eenvoudige manier apps (bijvoorbeeld van Teams) inzetten bij mijn online lessen. Dus welke eenvoudige ICT-toepassingen kan ik gebruiken?

We gebruiken in deze training Teams als basisplatform. De zes rollen van de leraar nemen we als leidraad.

De apps die aan bod komen zijn onder andere Kahoot, Socrative, mentimeter, Padlet.

Voor iedereen die snel een aantal ICT- toepassingen wil leren kennen en kunnen toepassen.