Praktische informatie

  • Voor: vaksectieleiders VO
  • Duur: 3 dagdelen
  • Incompany mogelijk
  • Locatie: regio Utrecht

Training De vaksectieleider en opbrengstgericht werken

Wilt u meer bereiken als sectieleider binnen uw school? De rol van sectieleider is geen gemakkelijke! U moet goed kunnen organiseren, motiveren, omgaan met weerstand, analyseren, aanspreken, feedback geven, data genereren, verbeterplannen schrijven, begeleiden en coachen en actie ondernemen bij tegenvallende resultaten. Een uitdagende rol die veel van u vraagt. Hoe zorgt u voor betere resultaten binnen uw sectie?

Onderwijsresultaten kunnen worden verbeterd als de secties goed worden aangestuurd. Daarom zijn secties een belangrijke spil in een onderwijsorganisatie bij het opbrengstgericht werken. De sectieleider speelt dus een belangrijke rol. Om die rol goed uit te voeren wilt u voldoende toegerust zijn om goede resultaten te kunnen behalen.

In de praktijk is uw focus wellicht vooral gericht op het organiseren. Maar u kunt veel meer resultaat behalen door een stap terug te doen en van een afstand te bekijken welke aspecten nog meer belangrijk zijn binnen uw rol. Wat doet u wel en wat doet u niet? Hoe gaat u om met uw sectie en haar afzonderlijke leden. Hoe analyseert u en zet u stappen naar betere resultaten. Kortom, hoe zorgt u dat u het verschil maakt?

In deze training leggen we de basis voor het opbrengstgericht werken als sectieleider, met theorie, voorbeelden uit de praktijk en praktische instrumenten om direct mee aan de slag te gaan.