Praktische informatie

  • Voor: docenten VO en MBO
    Iedereen kan deelnemen want we werken op maat. Vooraf ontvang je een intakeformulier. Na afloop ontvang je een persoonlijk advies en certificaat.
  • Data: 4 september, 5 oktober en 12 november (2 dagen en 1 dagdeel)
  • Tijden: 10.00-16.00 uur en 13.30-17.00 uur
  • Trainer: Martie Slooter
  • Locatie: regio Utrecht
  • Prijs: €1150,00 incl. digitale materialen, koffie/thee en lunch.
    Inclusief het boek De zes rollen van de leraar (2018) van Martie Slooter.

Q2gdMKQA11

16 uur contacturen
16 uur zelfstudie
32 uur totaal

Training de zes rollen van de leraar

De zes rollen van de leraar hebben inmiddels veel bekendheid gekregen. De zesde rol is de leraar als coach van de leerlingen. Als coach van de leerlingen beweegt u zich niet alleen binnen het model de vijf rollen maar heeft u zich daarin ontwikkeld met behulp van een nieuwe, overzichtelijke leerlijn. Daardoor bent u in staat de leerlingen op een professionele en coachende manier te begeleiden waardoor de leerling eigenaar wordt van zijn eigen leerproces: de zelfregulatie. Bent u toe aan een volgende stap, kortom een volgende uitdaging: laat u verrassen hoe eenvoudig u zich kunt ontwikkelen tot de coach van de leerling en laat u ook overtuigen van de voordelen die deze rol heeft.

In deze training leert u niet alleen wat uw coachende rol van de leerling nu precies inhoudt. Maar ook wat niet! Om te beginnen wat de voorwaarden voor professionele coaching zijn. En vervolgens wat kunt u in uw rol als de coach van leerlingen verwachten. Evenals welke basisvaardigheden u nodig heeft om de leerling inzicht te geven in het eigen gedrag, te leren reflecteren en de leerling te motiveren om het eigen gedrag verder te ontwikkelen. Daarna kunt u het de volgende dag in de praktijk toepassen. We bespreken welke argumenten er zijn om de coach van de leerlingen te willen zijn, wat we daarvoor aan kennis, vaardigheden en overtuigingen nodig hebben, hoe we dat kunnen leren en wat we in de praktijk tegenkomen bij het coachen van leerlingen.

‘Practise what you preach’

In deze training geldt in het bijzonder ‘Practise what you preach’. Dat geldt voor u als deelnemer: u ervaart hoe het is om bij uw gepersonaliseerde leerroute gecoacht te worden waardoor het coachen van leerlingen voor u meer betekenis krijgt. Als achtergrondinformatie gebruiken we in deze training de doorlopende leerlijn van leraren uit het boek De zes rollen van de leraar.