Praktische informatie

Aanbodcode: 6m4ulLLz2s
Vakinhoudelijk: 0 uur
(Vak)didactisch: 12 uur
Pedagogisch: 12 uur
Brede professionele basis: 10 uur
Totaal: 34 uur

Training voor startende leraren bij Martie Slooter Academie

Start u binnenkort uw schoolcarrière op uw nieuwe school? U heeft net uw opleiding afgerond en daarnaast ervaring opgedaan met stage. Ofwel u heeft al eerder leservaring opgedaan op een andere school en uw nieuwe werkgever biedt u de gelegenheid om de training voor startende leraren te volgen.

Alle begin is moeilijk. Bovendien ook spannend! Want hoe komt u beslagen ten ijs? Wat kunt u verwachten? Waardoor zorgt u voor een goede relatie met uw leerlingen? Voor orde in de klas? Maar ook voor goede leerresultaten? En als u al leservaring heeft, hoe zorgt u ervoor dat u zich toch niet weer als een beginner voelt?

We helpen u graag een goede start te maken waardoor u niet meteen in al die valkuilen stapt die er in dit beroep zijn. In deze training voor startende leraren zult u samen met uw collega-deelnemers veel herkennen: want als starter in deze training doorloopt u ìn veel gevallen dezelfde fases. Wellicht een geruststelling en zijn er genoeg momenten om uw ervaringen – en vorderingen – te delen. Kortom, deze training startende leraren is een must voor een vliegende start.

Training voor startende leraren door Martie Slooter

In deze praktische training voor startende leraren van 2,5 dag leert u lesgeven met de handvatten uit De zes rollen van de leraar. Wij helpen u versneld een professionele leraar te worden. We bespreken wat u in uw rol als startende leraar in de school kunt verwachten? Martie Slooter daagt u vooral uit om ‘echt’ te oefenen. U krijgt van haar ontwikkelingsgerichte feedback zodat u de dag daarna goed bent voorbereid en succesvoller bent.

Samengevat, de training helpt u zelfverzekerd voor de klas staan en bovendien een goed contact met uw leerlingen op te bouwen. U beheerst de basale vaardigheden (rubrics niveau 1) voor een goede les. Nog beter zelfs, u weet die ook overtuigend toe te passen. Bij uw nieuwe school start u met uw professionele ontwikkeling: een continu proces.

Tenslotte, dit aanbod bestaat uit twee delen: enerzijds voor de starter (deze training voor startende leraren – deel A) anderzijds een deel voor de docentbegeleider (deel B).

In deze eerste 2,5 dagen leert de startende leraar, OOP’er wat lesgeven in de concrete situatie nu precies inhoudt. En wat niet! Wat zijn de voorwaarden voor een professionele leraar? Wat kunt u in uw rol als startende leraar, OOP’er in de school verwachten? U wordt uitgedaagd om te oefenen en u gaat snel aan de slag met de praktijk. Professionals staan u bij om zo snel als mogelijk effectief gedrag te tonen zonder geweld te doen aan uw authenticiteit.