Praktische informatie

Aanbodcode: 6m4ulLLz2s
(Vak)didactisch: 12 uur
Pedagogisch: 12 uur
Brede professionele basis: 10 uur
Totaal: 34 uur

Training De vijf rollen van de leraar

Start u binnenkort uw schoolcarrière op uw nieuwe school? U heeft net uw opleiding afgerond en daarnaast ervaring opgedaan met stage? Ofwel u heeft al eerder leservaring opgedaan op een andere school en uw nieuwe werkgever biedt u de gelegenheid om de training voor startende leraren te volgen?

Of u geeft al les, bent geen starter maar wilt de basisvaardigheden van de leraar onder de knie krijgen?

Alle begin is moeilijk. Waardoor zorgt u voor een goede relatie met uw leerlingen? Voor orde in de klas? Maar ook voor goede leerresultaten? En als u al leservaring heeft, hoe zorgt u ervoor dat u zich toch niet weer als een beginner voelt?

We helpen u graag een goede (door) start te maken waardoor u niet meteen in al die valkuilen stapt die er in dit beroep zijn. In deze training zult u samen met andere deelnemers veel herkennen: want u doorloopt ìn veel gevallen dezelfde fases. Wellicht een geruststelling en zijn er genoeg momenten om uw ervaringen – en vorderingen – te delen. Kortom, deze training startende leraren is een must voor een vliegende (door) start.

Training voor startende leraren

In deze praktische training voor leraren van 2,5 dag leert u lesgeven met de handvatten uit De zes rollen van de leraar. Wij helpen u versneld een professionele leraar te worden. U wordt uitgedaagd om ‘echt’ te oefenen. U krijgt ontwikkelingsgerichte feedback zodat u de dag daarna goed bent voorbereid en succesvoller bent.

Samengevat, de training helpt u zelfverzekerd voor de klas staan en bovendien een goed contact met uw leerlingen op te bouwen. U beheerst de basale vaardigheden (rubrics niveau 1) voor een goede les. Nog beter zelfs, u weet die ook overtuigend toe te passen. Vanaf nu start u met uw professionele ontwikkeling: een continu proces.

Tenslotte, dit aanbod bestaat uit twee delen: enerzijds voor de starter (deze training voor startende leraren – deel A) anderzijds een deel voor de docentbegeleider (deel B).

In deze eerste 2,5 dagen leert u  wat lesgeven in de concrete situatie nu precies inhoudt. En wat niet! Wat zijn de voorwaarden voor een professionele leraar? Wat kunt u in uw rol als leraar of OOP’er in de school verwachten? U wordt uitgedaagd om te oefenen en u gaat snel aan de slag met de praktijk. Professionals staan u bij om zo snel als mogelijk effectief gedrag te tonen zonder geweld te doen aan uw authenticiteit.