Praktische informatie

Het Starterstraject van Martie Slooter Academie bestaat uit:

Deel A: Training Startende leraren en OOP’ers (deel A)

Deel B: Scholing docentbegeleider (deel B)

Training startende leraren – inductieprogramma Martie Slooter Academie

Hoe zorgt u ervoor dat uw schoolorganisatie goed is voorbereid op de komst van nieuwe leraren en dat u dus goed investeert in de professionele kwaliteit van uw leraren?

Onderzoek en ervaring wijst uit dat de optimale voorbereiding voor de startende leraar een combinatie is van enerzijds een starttraining en anderzijds begeleiding van de opleider/coach op school. De Martie Slooter Academie biedt een pakket aan waar uw school stevig mee in de startblokken staat. Uw doel is hetzelfde als dat van ons: een leraar die met vertrouwen voor de klas staat. Waardoor hij uiteindelijk zijn talenten zo optimaal mogelijk kan inzetten. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de leerlingen en voor uw school. Er is nog een reden voor een goed starterstraject: met dit inductieprogramma voorkomt u vroegtijdig uitvallen.

Inductieprogramma MartieSlooterAcademie

Dit traject bestaat uit:

  • C: Een vrijblijvend advies voor uw schoolorganisatie over hoe u binnen uw school kunt werken aan de succesfactoren in een inductieprogramma. Het profiel van de startende leraar staat daarbij centraal.

*Heeft uw school geen opleider/coach voor de startende collega’s? Dan is het zeker de overweging waard om deze coachrol door de trainer van de MartieSlooterAcademie te laten vervullen. Goede coaching bij de start is essentieel en één van de succesfactoren ! U kunt contact opnemen over de mogelijkheden.

Incompany

Zijn er veel starters op uw school? Neem dan contact op met Martie Slooter voor een incompany uitvoering van het traject op uw school.