Blog januari 2018
Voorproefje De zes rollen van de leraar – het nieuwe boek van Martie Slooter

Nieuwsgierig naar het nieuwe boek De zes rollen van de leraar? Bekijk hier een voorproefje.

OVER DE ZES ROLLEN VAN DE LERAAR

Martie Slooter maakt in haar nieuwe boek duidelijk dat iedere leraar in het voortgezet onderwijs zes rollen vervult: die van (1) gastheer(2) presentator, (3) didacticus(4) pedagoog(5) afsluiter en (6) coach. Elke rol kun je aanleren en in elke rol kun je je verder ontwikkelen. De rode draad door het boek is dat je aan het gedrag van jouw leerlingen kunt zien of je effectief bent; ze zijn als een spiegel voor jou. Reflecteren op de interactie tussen jou en je leerlingen is dan ook cruciaal, want daar leer je van. Ook is het belangrijk stil te staan bij jouw overtuigingen: wat vind jij belangrijk in jouw rol en wie wil je zijn als leraar?

Het boek, de masterclass en de training over De zes rollen zijn interessant voor coaches in het onderwijs. Inzicht in de zes rollen van de leraar geeft je als coach de nieuwste kennis over de leerlijn van de leraar. De zes rollen van de leraar is gebaseerd op de meest actuele, wetenschappelijke inzichten over hoe leerlingen tot leren komen. In het boek, de training en de masterclass gaan we als coach niet alleen in op basiskennis (vaardigheden en overtuigingen van de leraar als coach) maar werken we ook met de leerlijn van de leraar die in onze praktijk zo voor de hand ligt. De vijf rollen van de leraar en De Piramide samengebracht in een duidelijk en herkenbare indeling: de zes rollen van de leraar. Aan de slag met leraren die we als coach richting willen geven!

VRAAG NAAR DE MOGELIJKHEDEN VOOR EEN MASTERCLASS

Dé masterclass voor leraren, coaches, teamleiders, zorgcoördinatoren, gedragsspecialisten en schoolpsychologen werkzaam in het vo. Inclusief gesigneerd exemplaar van het nieuwe boek.

TRAINING DE ZES ROLLEN VAN DE LERAAR

Lees meer over de training De zes rollen van de leraar. Ook incompany mogelijk.

TRAINING DE ZES ROLLEN VAN DE LERAAR – OPLEIDING VOOR COACHES

Lees meer over De zes rollen van de leraar – Opleiding voor coaches. Ook incompany mogelijk.

HET BOEK DE ZES ROLLEN VAN DE LERAAR

Bestel hier het nieuwe boek De zes rollen van de leraar.