Praktische informatie

 • Voor: Coaches in het onderwijs die de opleiding coach in het onderwijs de basis en gevorderd hebben gevolgd
 • PO, VO, MBO
 • Duur: 4,5 dag
 • Data: 18 november, 17 december 2019, 6 februari, 27 maart en 13 mei 2020
 • Data: 26 november 2020, 8 januari , 1 maart, 31 maart en 20 april 2021
 • Tijden: 10.00-16.00 uur
 • Trainer: Martie Slooter
 • Locatie: regio Utrecht
 • Prijs: €1715,00 incl. digitale materialen, koffie/thee en lunch. Optioneel het boek “Het geheim van een goede coach” van Martie Slooter (2010).
Aanbodcode: 00501-03841
Brede professionele basis: 46 uur
Totaal: 46 uur

OPLEIDING VOOR COACHES IN HET ONDERWIJS – EXCELLENT

Wilt u anderen in de school helpen bij het waarmaken van hun ambities maar ook bij het benutten van hun talent? Met deze opleiding voor coaches in het onderwijs excellent kunt u uw collega’s professioneel coachen en ook de leraren die al veel ervaring hebben en al wat langer lesgeven. Heeft hij zicht op de werkelijkheid? Wat is de achtergrond van zijn vraag? U bent in staat zonder oordeel de ander verder te helpen met zijn vraag door middel van coaching. Daarmee zorgt u voor meer effectiviteit in de les en bovendien voor meer geluk in en op het werk. Door middel van coaching zorgt u binnen uw school (in)direct voor betere resultaten. Zowel voor uw collega’s, als voor uw school, maar ook voor de leerlingen. Het coachen kan voor u een onderdeel van uw werk worden dat u veel voldoening geeft. Mogelijk voorkomt u voortijdig vertrek van collega’s of dreigende burn-out. En bovendien levert u een belangrijke bijdrage aan het werkplezier in een lerende organisatie. In deze opleiding werkt u met diverse modellen, onder andere ‘De zes rollen van de leraar’ (2018, Martie Slooter).

De Opleiding voor coaches in het onderwijs van Martie Slooter Academie bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Opleiding voor docentbegeleider
 2. Opleiding voor coaches – de basis
 3. Opleiding voor coaches- gevorderd
 4. Opleiding voor coaches – excellent
 5. Opleiding voor coaches – masterclass intuïtie
 6. Opleiding voor coaches – masterclass bipolariteit
 7. Opleiding voor coaches – de zes rollen van de leraar  NIEUW!

Iets voor u? Verder gaan in het coachen dan het confronteren met behoud van relatie, namelijk het voorkomen daarvan? Verder met en verdiepen van gesprekstechnieken of verder met onder en boven de waterlijn coachen? In deze 4,5 dag bouwen we onze kennis en vaardigheden verder uit: we besteden aandacht aan de weerstanden van collega’s, ook wel attributies genoemd. Al of niet terecht: we moeten er iets mee. Hoe nemen we collega’s mee die moeite hebben met veranderingen of jarenlang geen feedback gekregen hebben.

U krijgt handvatten om meteen aan de slag te gaan met het intakegesprek. Met de systematiek van het coachingsgesprek uit het boek ‘Het geheim van een goede coach’ (2010, Martie Slooter) maakt u een goede start. Met het concrete stappenplan voor een reflectief coachingsgesprek bent u ervan verzekerd dat het gesprek effectief en resultaatgericht is. In de training komt ook aan bod het coachingscontract, de werkwijze, onze beroepshouding, coachen in de school en coachen op gedrag en overtuigingen.