Praktische informatie

  • Voor: Coaches in het onderwijs die de opleiding coach in het onderwijs de basis en gevorderd hebben gevolgd
  • PO, VO, MBO
  • Duur: 4,5 dag
  • Data: 26 november 2020, 8 januari, 1 maart, 31 maart en 20 april 2021. GAAT DEFINITIEF DOOR
  • Data: 18 november, 14 december 2021, 14 januari, 7 maart en 12 april 2022
  • Tijden:10.00-16.00 uur en laatste dagdeel van 13.30-17.00 uur
  • Trainer: Martie Slooter
  • Locatie: regio Utrecht of online, afhankelijk van de richtlijnen van het RIVM.
  • Prijs: €1740,- incl. digitale materialen, koffie/thee en lunch. Optioneel het boek “Het geheim van een goede coach” van Martie Slooter (2010).
Aanbodcode: 00501-03841
Brede professionele basis: 46 uur
Totaal: 46 uur

OPLEIDING VOOR COACHES IN HET ONDERWIJS – EXCELLENT

Wil je anderen in de school helpen bij het bewust worden van waar ze voor staan, wie ze zijn, hoe ze weer meer hun talenten kunnen inzetten? Met deze opleiding voor coaches in het onderwijs- excellent kun je jouw collega’s professioneel coachen. Denk daarbij aan leraren die al veel ervaring hebben en al wat langer lesgeven. Wat speelt er? Heeft hij zicht op de werkelijkheid? Wat is de achtergrond van zijn vraag? Je bent in staat zonder oordeel de ander verder te helpen met zijn vraag door middel van jouw aanpak, omdat je verder gaat dan het coachen op gedrag. Daarmee zorg je voor meer effectiviteit in de les en vooral voor meer geluk en voldoening in en op het werk. Door middel van coaching zorg je binnen jouw school (in)direct voor betere resultaten. Zowel voor jouw collega’s, als voor jouw school, maar ook voor de leerlingen. Het coachen kan voor jou een onderdeel van jouw werk worden dat jou veel voldoening geeft. Mogelijk voorkom je voortijdig vertrek van collega’s of dreigende burn-out. En bovendien lever je een belangrijke bijdrage aan het werkplezier in een lerende organisatie. In deze opleiding werk je met verschillende modellen, onder andere ‘De zes rollen van de leraar’ (2018, Martie Slooter).

Iets voor jou? Verder gaan in het coachen dan het confronteren met behoud van relatie, namelijk het voorkomen daarvan? Verder met en verdiepen van gesprekstechnieken of verder met onder en boven de waterlijn coachen? In deze 4,5 dag bouwen we onze kennis en vaardigheden verder uit: we besteden aandacht aan de weerstanden van collega’s, ook wel attributies genoemd. Al of niet terecht: we moeten er iets mee. Hoe nemen we collega’s mee die moeite hebben met veranderingen of jarenlang geen feedback gekregen hebben.