Praktische informatie

 • Voor: Leidinggevenden en startende coaches in het onderwijs PO, VO, MBO
 • Duur: 4,5 dag
 • Data: 11 september, 26 oktober, 25 november 2020, 7 januari en 2 februari 2021
 • Data: 12 mei, 4 juni, 11 september, 26 oktober en 25 november 2020
 • Tijden: 10.00-16.00 uur, laatste bijeenkomst van 13.30-17.00 uur
 • Trainer: Martie Slooter
 • Locatie: regio Utrecht of online, afhankelijk van de richtlijn van het RIVM
 • Prijs: €1715,00 incl. digitale materialen, koffie/thee en lunch. Inclusief het boek “Het geheim van een goede coach” van Martie Slooter (2010).

Aanbodcode: UKDKFvifWY
Vakinhoudelijk: 0 uur
(Vak)didactisch: 0 uur
Pedagogisch: 0 uur
Brede professionele basis: 46 uur
Totaal: 46 uur

Opleiding voor coaches in het onderwijs – de basis

Wilt u anderen in de school helpen bij het waarmaken van hun ambities maar ook bij het benutten van hun talent? Met deze opleiding voor coaches in het onderwijs de basis kunt u uw collega’s professioneel coachen. Daarmee zorgt u voor meer effectiviteit in de les. En bovendien voor meer geluk in en op het werk. Door middel van coaching zorgt u binnen uw school (in)direct voor betere resultaten. Zowel voor uw collega’s, als voor uw school, maar ook voor de leerlingen. Het coachen kan voor u een onderdeel van uw werk worden dat u veel voldoening geeft. Mogelijk voorkomt u voortijdig vertrek van collega’s. En bovendien levert het een belangrijke bijdrage aan een lerende organisatie.

In deze opleiding werkt u met diverse modellen, onder andere ‘De zes rollen van de leraar’ (2018, Martie Slooter).

De Opleiding voor coaches in het onderwijs van Martie Slooter Academie bestaat uit de volgende onderdelen:

 1. Opleiding voor docentbegeleider
 2. Opleiding voor coaches – de basis
 3. Opleiding voor coaches- gevorderd
 4. Opleiding voor coaches – excellent
 5. Opleiding voor coaches – masterclass intuïtie
 6. Opleiding voor coaches – masterclass bipolariteit
 7. Opleiding voor coaches – de zes rollen van de leraar  NIEUW!

In deze vier en een halve dag leert u wat de rol van een coach is. Wat zijn de voorwaarden voor professioneel coachen? En vervolgens hoe voert u een effectief coachingsgesprek? Wat kunt u in uw rol als coach bijvoorbeeld verwachten en wat komt u zoal tegen tijdens een traject? Welke basisvaardigheden heeft u nodig om de ander inzicht te geven in het eigen gedrag? Maar ook de ander te motiveren om het eigen gedrag te ontwikkelen en verder te leren?

U krijgt handvatten om meteen aan de slag te gaan met het eerste intakegesprek. Met de systematiek van het coachingsgesprek uit het boek ‘Het geheim van een goede coach’ (2010, Martie Slooter) geeft u dat een goed vervolg. Met het concrete stappenplan voor een reflectief coachingsgesprek bent u ervan verzekerd dat het gesprek effectief en resultaatgericht is. In de training komt ook aan bod het coachingscontract, de werkwijze, onze beroepshouding, coachen in de school en coachen op gedrag.